Logo - Nasser de film

Nassira - Nasser de film

Lukt het Nassira te zijn wie zij wil zijn?

Synopsis

'Nasser' gaat over een 13 jarig Nederlands meisje van Marokkaanse afkomst genaamd Nassira. Nassira wordt door haar vrienden Nasser genoemd en zij voelt zich anders dan andere meisjes. Nassira loopt er graag bij als een jongen en heeft eigenlijk maar een hekel aan meisjesdingen. Als Nassira voor het eerst ongesteld is, vindt haar moeder dat het tijd wordt dat Nassira zich als een jonge vrouw gaat gedragen. Maar is dat voor Nassira wel zo vanzelfsprekend?

Achtergrond film

'‘Nasser' is een afstudeerfilm van Melissa Martens, studente aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, waarbij zij samen werkt met mede- en oud studenten en professionals uit het werkveld.

Motivatie regisseuse

De zoektocht naar je identiteit is een pad die ieder voor zichzelf moet bewandelen. Soms doe je je anders voor om ergens bij te horen of doe je dingen die je niet wil doen. De film 'Nasser' gaat over Nassira, een meisje die het liefst een jongen wil zijn/worden. Zij komt in de knoop met zichzelf en met haar familie. Doordat Nassira fouten maakt en niet goed weet naar wie zij moet luisteren, komt zij erachter wat zij daadwerkelijk wil.

Als filmstudent wilde ik een verhaal vertellen dat ik zelf graag op het grote doek zou willen zien. Een verhaal dat er toe doet en wellicht iets kan veranderen in de huidige maatschappij. 'Nasser' laat een innerlijke worsteling zien die het verdient te worden belicht. De culturele achtergrond geeft een extra laag aan het verhaal wat het interessant maakt om naar te kijken. Het is een intiem en eerlijk verhaal dat hopelijk mensen aan het denken zet.